Indias gylne triangelmed tigersafari

Apollo i samarbeid med
Verdensarven Taj Mahal, en tur med jeep, et maharadjapalass og muligheten for å se tigre i sitt naturlige miljø er inkludert i denne spektakulære reisen. Den går langs Det gylne triangelet Agra – Jaipur – Delhi og inneholder høydepunkter som Maharadjapalasset i Jaipur og fjellfestningen i Fort Amber. Vi reiser på tigersafari i Jungelbokens verden og noen dager senere står vi ved India Gate i Delhi omgitt av Indias nåtidshistorie.

Høydepunkter

  • Taj Mahal i Agra
  • Den rosa byen Jaipur
  • Jeeptur til Amber Fort
  • Tigersafari i Ranthambore
  • Byrundtur i Dehli

Reisefakta

Land: India

Reisetype: Rundreiser - Safari

Reiselengde: 8 dager

Størrelse på gruppen: 15-26 personer

Visum kreves : Ja (Klikk for detaljer)

Inkludert i alle våre reiser

  • TEMAs reiseledere
  • Nøye utvalgte fly & hotell
  • Utvalgte måltider
  • Inngangsbilletter ifølge program
  • Sikkerhet gjennom reisegaranti

Viktig om reisen

Viktig om reisen

Prisen inkluderer
Fly Delhi t/r, TEMAs reiseleder, del i dobbeltrom, måltider, utflukter, entréer og øvrige transporter ifølge dagsprogrammet om ikke annet angis.

Valuta
Indiske rupi (INR). For mer informasjon om valuta og kurs ta kontakt med bank- eller vekslingskontor. Veksle gjerne til deg indisk valuta ved ankomst på flyplassen i Delhi. Det er praktisk å ha små valærer for alle former for driks

Driks
Driks er ikke inkludert i reisens pris. TEMAs reiseleder samler inn 2.000 INR per person ved reisens start, og tar seg videre av fordelingen av disse til sjåfører, lokalguider, bagasjebærere og serveringspersonalet ved felles måltider m.fl.

Visum
Visum kreves. Du må selv søke og betale for visumet. For mer informasjon se her

Klima
Klimaet i India styres av monsunen i Bengalbukta. Monsunen skaper en regnperiode fra midten av juni til midten av september. I disse månedene er gjennomsnittemperaturen på dagtid meget høy (ofte over 30 grader) med daglige regnskurer. Den best egnede perioden til å besøke dette landet er derfor i perioden fra oktober til april.

Informasjon om klima og aktuelle værprognoser finner man blant annet på yr.no, bbc.com og cnn.com.

Klær og utstyr
På dagtid anbefaler vi lette og luftige plagg i bomull som er lette å vaske. Fra desember til midten av februar er det som regel kjølig om morgenen og kvelden. Det kan også være kjølig på dagtid ved dårlig vær. Du bør derfor gardere deg med et ullplagg og en lett jakke, langbukser eller et langt skjørt som kan brukes med lag-på-lag-metoden slik at man kan ta på/ta av ettersom temperaturen stiger eller synker.

Kle deg behagelig ettersom vi er mye på utflukt. Det viktigste er likevel et par behagelige og vel inngåtte sko til vandringer i både natur og byer. På noen hellige steder og ved tempelbesøk skal man være anstendig kledd, kvinnene må dekke til skuldrene, og både kvinner og menn må dekke knærne. Skoene må tas av før du går inn i templene. Ta med badetøy, de fleste hotellene har svømmebasseng.

Solhatt, solbriller, solkrem med høy faktor og leppepomade er også nødvendig. Ta også gjerne med en liten lommelykt.

For øvrig
Mange tror man automatisk får mageproblemer når man reiser til India. Dette er ikke tilfelle. Det er viktig av man vasker hendene godt før man spiser. Et tips er å ta med alcogel/antibac fra apoteket. Vær dog oppmerksom på reglene for væske i håndbagasjen og akkurat alcogel/antibac som har høyt alkoholinnhold. Alternativt kan du ta med deg våtservietter.

I og med at det er så varmt må man passe på å drikke mye vann, pass da på at det er falskevann og at forseglingen ikke er brutt. Børst ikke tennene i kranvann og holdt munnen lukket når du dusjer.

Mye mat spises med hendene, da man f.eks. ofte dypper brød i ulike sauser. Dersom maten ikek er kokt eller kan skrelles - unngå å spis det. Skrell frukt og avstå fra salat. En potetskreller for å skrelle frukt kan være bra å ta med seg.

Unngå også å klappe eller røre løse hunder da mange av disse har sykdommer. Ta gjerne med et myggmiddel for å beskytte deg mot innsekter.

India er et relativt billig land, også for turister. På hotellenes kafeteriaer får du lunsj eller et mer omfattende indisk måltid til en rimelig penge. Vin er dyrt, øl, lemonade eller mineralvann er vanlig til maten. Smykker, broderier og kunsthåndverk er eksempel på varer og suvenirer som kan kjøpes i India. Tenk på dette når du beregner reisekassen. Drikk vann fra flaske.

Vi vil minne om at norske importbestemmelser forbyr import fra utrydningstruede dyrearter som elfenben, krokodilleskinn, flekkede kattedyr, mange slangearter, koraller m.m.

Bussene i India er av god kvalitet, men kan til tider oppleves som ubekvemme på grunn av dårlige veier. Når vi kjører tog forsøker vi å få til at alle sitter sammen, men dette er ikke noe vi kan garantere.

Hotell/overnatting

India

Visum kreves. Du må selv søke og betale for visumet. Norske borgere kan nå søke elektronisk om å få “Indian E-Tourist Visa” basert på såkalt “Electronic Travel Authorization (ETA)». I praksis betyr dette at man søker og betaler for turistvisum elektronisk, tar med seg den skriftlige bekreftelsen fra indiske myndigheter og får visum innstemplet i passet ved ankomst i India.  Det må søkes om visum maks 30 og minimum 10 dager før ankomst til India. Det elektroniske visumet er gyldig i kun en (1) måned. Et 30 dagers visum koster 25 USD og i tillegg kommer avgift for betaling med kort. 

Dersom du ønsker hjelp med din visumsøknad (mot en kostnad) så kan dere fortsatt kontakte vår samarbeidspartner Visum Service i Oslo. 

Påsset må være gyldig i minst 6 måneder ved ankomst.  Dere må også fremvise kopi av flybillett for å søke om visum. Send en e-post til passport@temaresor.se sammen med bestillingsnummeret så sender vi en bekreftelse på flybilletten til deg. 

Passfoto for visumsøknaden må være 5×5 cm og tatt rett forfra mot en hvit bakgrunn. Foto i europeisk standardmål 3×4 godtas ikke.

Du trenger kontaktinformasjon til våre agenter i India til visumsøknaden.

Agent: Earthen Experiences

Kontaktperson: Mr Shabih Ahmed, Manager

Adress: 2, DDA Commercial Complex, Panchsheel Park, New Delhi 110017, India

Telefonnummer: + 91 11 49211005 

 

Det kreves utfyllende opplysninger. Vennligst gå inn på Min reise snarest mulig, og senest 45 dager før avreise for å legge inn disse opplysningene.

Andre Rundreiser

Dette er inkludert i reisen

• Rutefly til Delhi t/r
• Samtlige overnattinger
• Togreise Ranthambore – Bharatpur
• 7 frokoster
• 1 lunsj
• 6 middager
• Inngangsbilletter ifølge program
• TEMAs reiseleder
• Wifi på bussen (der det lokale nettet er sterkt)

Andre Rundreiser